Loader

ER DIN BIL KLAR TIL VINTEREN?

ER DIN BIL KLAR TIL VINTEREN?

Selvom vi måske ikke får sne i år, er der stadig vådt og koldt. Derfor er det en god idé at gøre bilen vinterklar, så den kan modstå frosten.
Vi har samlet lidt gode råd til dig, så din bil kan blive klædt på til vinter.

Ryd op
Det første du bør gøre, er at rydde op i bilen. Aviser, blade og klude samler fugt. Det er med til at holde på fugten, og gør ofte at ruderne dugger indvendig.

Bilens ruder
Hvis du ikke får fjernet is fra bilens ruder, kan det koste dig en bøde. Hav derfor altid en isskraber eller isfjerner med i bilen om vinteren.

Vinduesviskere
Tjek om viskerbladene er hele eller om gummiet er flosset. Gør viskerbladene rene med lidt opvaskemiddel og en svamp.

Lys og lygter
Tjek om du har lys i alle lygterne. Det er ikke kun vigtigt for din sikkerhed, men det kan give en bøde, hvis du bliver stoppet. Det er også vigtigt, at dine medtrafikanter kan se dig, så vi undgår ulykker.

Smør bilens låse
Du kan smører bilens låse med låseolie. Det hjælper til, at de ikke fryser i kulden.

Lister
Vask gummilisterne i bilen og smør dem med silikone. Det gør, at de ikke hænger fast eller fryser og bliver ødelagt over vinteren.

Sprinklervæske
Fyld frostsikkert sprinklervæske på. Tjek også at dyserne virker og er indstillet korrekt, så du ikke får problemer med at se ud af for- og bagrude når du kører.

Olie
Tjek bilens oliestand når motoren er kold. Bruger du den forkerte motorolie, kan det blive dyrt i det lange løb. En forkert motorolie kan f.eks. resultere i skader på motoren. Står du og skal have motorolie på din bil, er der flere forskellige egenskaber, som man skal tage højde for. Det drejer sig både om viskositet, tilsætningsstoffer og kvalifikationer som f.eks. rensende egenskaber, smøreevne og indhold af svovl. Påfyld derfor altid den rigtige motorolie, der passer til din bil.

Vinterdæk
Selvom der ikke er så meget sne på vejene, kan det stadig være vådt og glat. Derfor anbefaler vi, at du får vinterdæk på allerede når temperaturen når ned på 7 grader. Det gør vi fordi vinterdæk har en kortere bremselængde end sommerdæk på kolde veje. Kører du til udlandet i vinterhalvåret, skal du være o0pmærksom på regler for vinterdæk i udlandet. I flere af de omkringliggende lande, er det nemlig et lovkrav, at du har vinterdæk på når der er vintervejr.

Batteri
Mange biler kører rundt med et batteri, der kun er opladet med 50-60%. Samtidig falder kapaciteten når det bliver koldere, og vi stiller højere krav til batteriet om vinteren. Det gør vi fordi lys, sædevarme, vinduesviskere m.m. bliver brugt mere. Et ældre batteri kan have det hårdt i kulden, og give startproblemer om morgenen.

Gode ting at have med i bilen
Når det er koldt og vinteren kommer, er det en god idé at have en isskraber, lygte, tæppe, advarselstrekant og evt. startkabel med i bilen.

Top