Loader

Klar til efterårsferie?

Klar til efterårsferie?

Skal du på kør-selv-ferie til udlandet i efterårsferien?

I Danmark er det f.eks. ikke et lovkrav, at du kører med vinterdæk om vinteren. Samtidig siger den danske lov også, at du skal have et dækmønster på min 1,6 mm, men i Norge er min. 3 mm. Dine dæk kan altså godt være lovlige i Danmark, uden at være det i andre lande.
Tjek derfor altid lovgivningen i de lande, du kører i.

SCHWEIZ

Det er ikke påbudt, at man skal have vinterdæk på, men hvis man ikke har det, kan man få en bøde.
Bemærk: Snekæder kan være obligatorisk i visse områder. Vær derfor opmærksom på, om der er skiltet med det.

ITALIEN

I visse områder, som f.eks. Aostadalen (Val d’Aosta), er det et krav, at bilen er monteret med vinterdæk fra d. 15. oktober til d. 15. april. Der vil dog være skiltet med det.
Pigdæk er tilladt fra d. 15. november til d. 15. marts med en max hastighed på 120 km/t på motorvej og 90 km/t på andre veje. Pigdæk skal være monteret på alle 4 hjul.

SVERIGE

Der skal være monteret vinterdæk, når der er vintervejr, dvs. når vejene er våde, når der er sne eller is på vejene, og hvis temperaturen er omkring 0 grader.
Pigdæk er kun tilladt fra d. 1. oktober til d. 15. april og skal være monteret på alle hjul og evt. trailer, hvis de benyttes.
Vinterdækkene skal være M+S mærkede og have min. 3 mm dækmønster. Samtidig skal de være anført på en liste over vinterdæk, der kan ses på fdm.dk eller oresunddirekt.dk
Vinterdækkene skal være produceret til vinterkørsel.

NORGE

Der skal være monteret vinterdæk, pigdæk eller snekæder, når der er vintervejr. Mønsterdybden på dine dæk skal være min. 3 mm.
Vinterperioden er d. 15. oktober til den første søndag efter påske.
Når du kører i Norge, skal du være opmærksom på, at biler over 3.500 kg. kan risikere at blive afvist ved grænsen, hvis der ikke er snekæder i bilen. Det er især, fordi det kan være svært at komme frem i fjeldområderne om vinteren.
Kører du på sommerdæk, så skal der monteres snekæder, hvis der er sne og is på vejene.

TYSKLAND

I Tyskland skal du have vinterdæk på, når der er vintervejr. Pigdæk er forbudt, men snekæder kan være obligatoriske ved ekstreme vejrsituationer. Det er derfor en god idé at have snekæder med i bilen.

Hvis du skal til Tyskland, er det en god idé at tjekke, om dine vinterdæk er M+S mærket. Alle vinterdæk, produceret fra januar 2018 og frem, skal nemlig være mærket med et bjerg- og snefnugsymbol (3PMSF), når du kører i Tyskland.
Vinterdæk produceret senest december 2017, skal være M+S mærket.

FRANKRIG

Det er ikke et krav at køre med vinterdæk, men det anbefales, når der er sne og is på vejene. Dækkene skal have et dækmønster på min. 3,5 mm.
Vinterperioden regnes fra den sidste lørdag før d. 1. november frem til den sidste søndag i marts.

ØSTRIG

Der skal være monteret vinterdæk fra d. 1. november til d. 15. april, når der er sne eller is på vejene.
Vinterdækkene skal være M+S mærkede og have min. 4 mm dækmønster.
Sommerdæk kan accepteres, hvis man har snekæder på.

Reglerne er sidst opdateret august 2019.

Har du brug for nye vinterdæk?

Så kontakt dit lokale Teknicar værksted. De hjælper dig med at finde vinterdæk, der passer til dit kørselsbehov og din bil.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top